×

Registracija

Podaci o profilu

Podaci za prijavu

ili prijava

Ime je obavezno!
Prezime je obavezno!
Ime nije valjano!
Prezime nije valjano!
Ovo nije e-adresa!
E-adresa je obavezna!
Ova e-adresa je već registrirana!
Lozinka je obavezna!
Unesite valjanu lozinku!
Molimo unesite 6 ili više znakova!
Može sadržavati maksimalno 16 znakova!
Lozinke se ne podudaraju!
Uvjeti i odredbe su obavezni!
Pogrešna e-adresa ili Lozinka!
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

70% plantažna čokolada s brazilske plantaže "Riachuelo" u srcu prašume. U čokoladi su harmonično spojene note okusa prženog kakaa, suhog voća i crvenog voća kroz koje trepere kiselkaste note. Na kraju sve postupno pređe u začinjeni i čokoladno-karamelasti aftertaste. Plantaža se nalazi u regiji Bahia, u regiji Ilhéus, blizu atlantske obale. Stabla kakaovca rastu ovdje zajedno s mnogim lokalnim egzotičnim stablima poput stabala Massaranduba ili Pau d'Arco. Takva brazilska permakultura u praksi.

Proizvođač

Michel Cluizel

7,90 €

6,90 €

Na zalihi

ILI

Detalji

70% plantažna čokolada s brazilske plantaže "Riachuelo" u srcu prašume. U čokoladi su harmonično spojene note okusa prženog kakaa, suhog voća i crvenog voća kroz koje bljeskaju kiselkaste note. Na kraju sve postupno pređe u začinjeni i čokoladno- karamelasti aftertaste. Plantaža se nalazi u regiji Bahia, u regiji Ilhéus, blizu atlantske obale. Stabla kakaovca rastu ovdje zajedno s mnogim lokalnim egzotičnim stablima poput stabala Massaranduba ili Pau d'Arco. Takva brazilska permakultura u praksi.

Želite li si priuštiti posjet plantaži iz udobnosti svog doma, pogledajte video s plantaže Riachuelo.

Michel Cluizel dolazi s novim izdanjem u 2021., u kojem poboljšava okus svojih plantažnih čokolada povećanjem udjela zrna kakaovca na najmanje 70% za tamne čokolade i 47% za mliječne čokolade. Kod izrade čokolada vodi računa o svakom koraku izrade čokolade. Na ambalaži ćete sada pronaći znakove tipične za zemlju porijekla zrna kakaovca. Osim naziva plantaže, naučit ćete i naziv područja te osnovne napomene o kušanju.

Sastojci : zrna kakaovca, šećer, kakao maslac. Može sadržavati tragove orašastih plodova, mlijeka i glutena.

Iznimna kvaliteta: Michel Cluizel blisko surađuje s poljoprivrednicima i podržava ih u očuvanju tradicionalnih metoda uzgoja i fermentacije zrna kakaovca. Osigurava pravedne uvjete za poljoprivredu i život. Kako bi sačuvao specifične okuse, Michel Cluizel koristi dugotrajno pečenje na niskim temperaturama. Kako bi postigao nenadmašne okuse svojih čokolada, Cluizel je često testirao više od 20 kombinacija metoda fermentacije i prženja. Stvarno prženje, mljevenje i miješanje zrna kakaovca već se odvija u Francuskoj u Voironu.

Kada je riječ o sastojcima, Michelu Cluizelu je doista stalo. Čak je patentirao zaštitni znak "Nobles Ingredients", što u praksi znači da u svojim proizvodima koristi:

samo čisti kakao maslac, bez ikakvih primjesa biljnih masti,
prirodna Bourbon vanilija umjesto vanilina,
ne koristi sojin lecitin niti umjetne arome.


Tvrtka također jamči da nijedna sirovina nije prošla kroz proces zračenja ili ionizacije.


Težina i veličina: 70g, 161×79×7 mm

Dodatne informacije

Brend Michel Cluizel
Kategorije Tamna čokolada, Michel Cluizel

Napišite vlastitu recenziju

Moja košarica

Nemate artikala u svojoj košarici.