Obrazac za prijavu
Registracija
Podaci o profilu
Podaci za prijavu
ili prijava
Detalji
Čokolada Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% naranča - s narančinom koricom 100 g
Intenzivan okus 70% gorke regionalne čokolade naglašen je osvježavajućim slatko-kiselkastim okusom kandirane kore mirisne španjolske naranče. Zrna kakaovca za ovu čokoladu potječu iz regije Guayas u Ekvadoru i karakterizira ih izrazit okus kakaa s notama začina. Čokolada je bez glutena i pogodna je za vegane.
Osvojene nagrade na međunarodnim natjecanjima:
brončana medalja, Academy of Chocolate, London, 2021., kategorija "Best Flavored dark bar"
2 zvjezdice, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, London, 2021
Sastojci : zrna kakaovca, šećer, kandirana narančina korica 13% (narančina korica, šećer, glukozni sirup, dekstroza), kakao maslac, prava Bourbon vanilija. Može sadržavati tragove orašastih plodova, mlijeka i glutena.
Iznimna kvaliteta: Michel Cluizel blisko surađuje s poljoprivrednicima i podržava ih u očuvanju tradicionalnih metoda uzgoja i fermentacije zrna kakaovca. Osigurava pravedne uvjete za poljoprivredu i život. Kako bi sačuvao specifične okuse, Michel Cluizel koristi dugotrajno pečenje na niskim temperaturama. Kako bi postigao nenadmašne okuse svojih čokolada, Cluizel je često testirao više od 20 kombinacija metoda fermentacije i prženja. Stvarno prženje, mljevenje i miješanje zrna kakaovca već se odvija u Francuskoj u Voironu.
Kada je riječ o sastojcima, Michelu Cluizelu je doista stalo. Čak je patentirao zaštitni znak "Nobles Ingredients", što u praksi znači da u svojim proizvodima koristi:
samo čisti kakao maslac, bez ikakvih primjesa biljnih masti,
prirodna Bourbon vanilija umjesto vanilina,
ne koristi sojin lecitin niti umjetne arome.
Tvrtka također jamči da nijedna sirovina nije prošla kroz proces zračenja ili ionizacije.
Težina i veličina: 100 g, 161×79×10 mm
Academy of Chocolate osnovana je u Londonu 2005. godine. Osim ocjenjivanja kvalitete čokolade praćenog godišnjim nagradama, glavni joj je cilj motivirati proizvođače čokolade na održivu pravednu trgovinu.
International Chocolate Awards neovisno je međunarodno natjecanje koje svake godine ocjenjuje najbolje što je stvoreno u svijetu kvalitetne čokolade. Cilj mu je podržati inovativne čokoladnice kao i poljoprivrednike koji uzgajaju zrna kakaovca iznimne kvalitete.
Dodatne informacije
Brend | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorije | Čokolada s okusom, Tamna čokolada, Michel Cluizel |