×

Registracija

Podaci o profilu

Podaci za prijavu

ili prijava

Ime je obavezno!
Prezime je obavezno!
Ime nije valjano!
Prezime nije valjano!
Ovo nije e-adresa!
E-adresa je obavezna!
Ova e-adresa je već registrirana!
Lozinka je obavezna!
Unesite valjanu lozinku!
Molimo unesite 6 ili više znakova!
Može sadržavati maksimalno 16 znakova!
Lozinke se ne podudaraju!
Uvjeti i odredbe su obavezni!
Pogrešna e-adresa ili Lozinka!
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Michel Cluizel Plantation Mangaro Lait 50% 70g

Visoki postotak - 50% - plantažna mliječna čokolada s Madagaskara. Mekana, kremasta, glatka čokolada. Cijenjen je zbog medno-karamelnog početka koji se razvija u okuse tropskog voća i grožđica, nakon čega slijedi retrookus s notama laganog meda i medenjaka. Ova kompozicija donosi radostan, prosvjetljujući osjećaj.

Proizvođač

Michel Cluizel

7,90 €

5,90 €

Na zalihi

ILI

Detalji

Visoki postotak - 50% - plantažna mliječna čokolada s Madagaskara. Mekana, kremasta, glatka čokolada. Cijenjen je zbog medno-karamelnog početka koji se razvija u okuse tropskog voća i grožđica, nakon čega slijedi retrookus s notama laganog meda i medenjaka. Ova kompozicija donosi radostan, prosvjetljujući osjećaj.

Plantaža Mangaro nalazi se u području Ambohimarina, u dolini rijeke Sambirano na sjeverozapadu Madagaskara. Ime je dobio po nazivu džungle koja svojim hladom okružuje stabla kakaovca - Mangamaro "Zemlja u kojoj rastu stabla manga" . Tlo, koje su stabla manga hranila stoljećima, daje zrnu kakaovca jedinstven egzotičan okus. Ovdje se uzgajaju zrna kakaovca vrlo aromatične i rijetke sorte Criollo.

Michel Cluizel dolazi s novim izdanjem u 2021., u kojem poboljšava okus svojih plantažnih čokolada povećanjem udjela zrna kakaovca na najmanje 70% za tamne čokolade i 47% za mliječne čokolade. Kod izrade čokolada vodi računa o svakom koraku izrade čokolade. Na ambalaži ćete sada pronaći znakove tipične za zemlju porijekla zrna kakaovca. Osim naziva plantaže, naučit ćete i naziv područja te osnovne napomene o kušanju.

Osvojene nagrade na međunarodnim natjecanjima:

brončana medalja, Academy of Chocolate, London, 2009., kategorija "Best Milk Chocolate Bar"
prvo mjesto, Salon du Chocolat, Pariz, 2009
finalist, International Chocolate Awards, 2014., kategorija "Bars - Milk plain/origin bars"
Sastojci: punomasno mlijeko u prahu, zrna kakaovca, kakao maslac, šećer, prava Bourbon vanilija. Može sadržavati tragove orašastih plodova i glutena.

Iznimna kvaliteta sastojaka: Michelu Cluizelu je doista stalo do sastojaka. Čak je patentirao zaštitni znak "Nobles Ingredients", što u praksi znači da u svojim proizvodima koristi:

samo čisti kakao maslac, bez ikakvih primjesa biljnih masti,
prirodna Bourbon vanilija umjesto vanilina,
ne koristi sojin lecitin niti umjetne arome,
i svi proizvodi su 100% bez prisutnosti genetski modificiranih organizama.


Težina i veličina: 70g, 161×79×7 mm

Tvornica čokolade obitelji Michel Cluizel od 1948. godine proizvodi izuzetnu čokoladu. Nalazi se u Normandiji na sjeveru Francuske.

Nagrada "Great Taste Award" svjetski je gurmanski ekvivalent filmskim Oscarima. Britansko udruženje "Guild of Fine Food" godišnje ga dodjeljuje najkvalitetnijim i najukusnijim prehrambenim proizvodima u odgovarajućoj kategoriji.

Academy of Chocolate osnovana je u Londonu 2005. godine. Osim ocjenjivanja kvalitete čokolade praćenog godišnjim nagradama, glavni joj je cilj motivirati proizvođače čokolade na održivu pravednu trgovinu.

Salon du Chocolate međunarodna je izložba čokolade koja se svake jeseni održava u Parizu.

Dodatne informacije

Brend Michel Cluizel
Kategorije Mliječna čokolada, Michel Cluizel

Napišite vlastitu recenziju

Moja košarica

Nemate artikala u svojoj košarici.