Obrazac za prijavu
Registracija
Podaci o profilu
Podaci za prijavu
ili prijava
Detalji
Fina tamna čokolada s iznimno dugim retrookusom. Intimno upoznavanje s ovom čokoladom vodi kroz okuse egzotičnog voća, preko nota suhog voća, okusa prženih zrna kakaovca, pa sve do rekordnog desetominutnog intenzivnog čokoladnog vrhunca. Čokolada je organska, bezglutenska i veganska.
Plantaža Mokaya nalazi se u Meksiku u regiji Chiapas – kolijevci uzgoja kakaovca. Već prije dvije tisuće godina, Mokay, lokalni autohtoni Indijanci koji su se uglavnom bavili ribolovom, pripremali su piće od pulpe i zrna kakaovca - prvu "čokoladu" na svijetu. Zvali su je "kakawa".
Osvojene nagrade na međunarodnim natjecanjima:
1 zvjezdica – Great Taste Award, Udruga Ceha fine hrane, London, 2021
zlatna medalja, Akademija čokolade, 2021., kategorija "Best Dark Chocolate Bean-To-Bar"
za svog prethodnika 66% Mokaya: srebrna medalja, Academy of Chocolate, 2013., kategorija "Najbolja tamna čokolada Bean-To-Bar"
za svog prethodnika 66% Mokaya: srebrna medalja, International Chocolate Awards, Europsko finale 2018., kategorija "Plain/origin dark bars"
za svog prethodnika 66% Mokaya: zlatna medalja - Posebna nagrada - organsko, International Chocolate Awards, Europsko finale 2018., kategorija "Plain/origin dark bars"
za svog prethodnika 66% Mokaya: srebrna medalja, Academy of Chocolate, 2019., kategorija "Bean to Bar Seasoned"
Sastojci: zrna kakaovca s plantaže Mokaya, šećer, kakao maslac. Može sadržavati tragove orašastih plodova, mlijeka i glutena.
Proizvod BIO poljoprivrede, BIO certifikat: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Iznimna kvaliteta: Michel Cluizel blisko surađuje s poljoprivrednicima i podržava ih u očuvanju tradicionalnih metoda uzgoja i fermentacije zrna kakaovca. Osigurava pravedne uvjete za poljoprivredu i život. Kako bi sačuvao specifične okuse, Michel Cluizel koristi dugotrajno pečenje na niskim temperaturama. Kako bi postigao nenadmašne okuse svojih čokolada, Cluizel je često testirao više od 20 kombinacija metoda fermentacije i prženja. Stvarno prženje, mljevenje i miješanje zrna kakaovca već se odvija u Francuskoj u Voironu.
Kada je riječ o sirovinama, Michelu Cluizelu je doista stalo . Čak je patentirao zaštitni znak "Nobles Ingredients" , što u praksi znači da u svojim proizvodima koristi:
samo čisti kakao maslac, bez ikakvih primjesa biljnih masti,
prirodna Bourbon vanilija umjesto vanilina,
ne koristi sojin lecitin niti umjetne arome.
Tvrtka također jamči da nijedna sirovina nije prošla kroz proces zračenja ili ionizacije.
Težina i veličina: 70g, 161×79×7 mm
Dodatne informacije
Brend | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorije | Tamna čokolada, Michel Cluizel |